середу, 20 жовтня 2010 р.

Прес-тур регіональних журналістів: візит Єврокомісара Карела де Гухта (торгівля) до Києва

Представництво Європейського Союзу в Україні та Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» запрошують українських регіональних журналістів подати заявки на участь у подіях для преси, присвячених візиту до Києва

Європейського Комісара у справах торгівлі Карела де Гухта

Візит відбудеться 28 жовтня 2010 року (четвер)

У рамках візиту де Гухт планує зустрітися із українськими високопосадовцями. Він також візьме участь у конференції бізнесових експертів та представників громадянського суспільства, присвячених перспективам створення глибокої та всебічної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. 

У рамках візиту обговорюватимуться питання переговорів щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема щодо розділу про створення глибокої та всебічної зони вільної торгівлі. Нині саме ці питання нині є одними з найголовніших у стосунках між Україною та ЄС.

Питання глибокої та всебічної зони вільної торгівлі є на сьогоднішній день одним із останніх питань для узгодження в рамках переговорів щодо Угоди про асоціацію – і водночас найважливішою частиною майбутньої Угоди.

Представництво Європейського Союзу разом із МГО Інтерньюз-Україна організовуватиме приїзд 10-х українських регіональних журналістів до Києва для участі у подіях для преси, організованих у зв´язку з візитом Комісара.

Журналісти зможуть відвідати прилюдну промову Комісара та його прес-конференцію. Програма (яка нині узгоджується) може також включати інші можливості для ЗМІ.

У рамках програми візиту також відбудеться короткий сніданок-брифінг із представниками прес-служби Представництва Європейського Союзу в Україні.

Організатори покриють витрати, пов’язані із проїздом, харчуванням та проживанням (1 доба у готелі за потреби) відібраних учасників.

До участі у візиті запрошуються українські регіональні журналісти, що спеціалізується на висвітленні відносин Україна-ЄС, міжнародних відносин та міжнародної торгівлі.

Для участі у візиті просимо заповнити онлайн-анкету учасника, яку Ви знайдете нижче. Дедлайн заповнення анкети подовжено до 24 жовтня (неділя), 17.00.

Звертаємо Вашу увагу, що кількість учасників візиту обмежена (10 осіб). Якщо кількість заявників перевищить кількість доступних місць, відбір відбуватиметься за такими критеріями: а) відповідність спеціалізації журналіста/видання тематиці візиту; б) представлення якнайбільшої кількості областей України; в) наявність у доробку журналіста матеріалів про відносини Україна-ЄС, міжнародні відносини та міжнародну торгівлю.

Результати відбору буде повідомлено не пізніше понеділка, 25 жовтня, 12.00



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.